Chiwawa karakter

Het chiwawa karakter is prima te noemen

De chiwawa is levendig, ondernemend, best wel onafhankelijk en heeft een pittig temperament. Allemaal positieve eigenschappen maar het chiwawa karakter heeft één nadeel. Het hondje kan niet erg goed met kleine kinderen omgaan. Kleine kinderen beschouwen de chiwawa als een stukje speelgoed, en daar houdt hij niet van. Schaf je hem toch aan, dan moet je je kinderen goed begeleiden.

Sociaal en rustig

In het chiwawa karakter zitten nog meer positieve eigenschappen. Het is een sociaal beestje, is niet irritant en bijt nauwelijks. Hij wil graag zijn baasje beschermen, is goed van vertrouwen maar is gereserveerd tegenover vreemden. Indien goed gefokt en goed opgevoed heb je aan de chiwawa een lieve en rustige hond.

Aanhalen

Hij mag heel graag worden aangehaald, dat stemt hem echt tevreden. Hij ligt daarom graag bij je op schoot en laat zich heel graag vertroetelen. Hij vraagt relatief weinig maar geeft er veel voor terug. In het chiwawa karakter zit ook een grote mate van intelligentie en leert daarom erg snel. Daarom moet je meteen slechte gewoontes afleren. Hij heeft dat ook vlug door. Na de juiste opvoeding heb je gewoonweg een schat van een hond.